Jeg forventer at en hvalpekøber har sat sig grundigt ind i F1 labrador og deres medfødte egenskaber, evner og behov. En F1 labrador er avlet på engelske/irske markprøvelinier og brugsegenskaber vægtes højere end udseendet (udstilling).

F1 labrador er en aktiv, arbejdsivrig og livlig race som kræver aktivitet og jeg forventer at en hvalpekøber er indstillet på at træne og aktivere hunden til jagt, markprøve, hundesport eller anden aktivitet for at stimulere hunden.

 

Hvalpene sælges ikke udelukkende som klappehund for travl (børne)familie, da F1 labrador ofte stiller større krav til aktiviteter, og jeg forventer at beslutning om køb af hvalp først sker efter forudgående besøg hos os.

Hvalpetest foretages når hvalpene er ca. 7 uger. Hvalpe fordeles først efter test, idet hvalpetest foretages for at hver enkelt hvalpekøber får den hvalp der passer bedst til hver enkelt købers ambitioner. 

Jeg ser gerne at flest muligt af mine hvalpekøbere får deres hvalp røntgenfotograferet, når hvalpen er et år, da dette bl.a. er et vigtigt redskab/oplysning i mit fremtidige avlsarbejde. Der vil være tilbud om fælles røntgendag, evt. i kombination med hvalpetræk efter hvalpene er blevet 1 år.