Hvalpetest den 12. juli 2015 - Rikke Birk Nielsen

Jeg har i dag d. 12.07.2015 testet et fint kuld labrador retriever hvalpe på 9 stk, bestående af 5 tæver og 4 hanner. Alle hvalpe virker sunde, raske og velnærede. Alle hvalpene er sociale og velpræget – det er et meget ensartet og flot kuld, som tydelig bærer præg af, at opdrætter har lagt et stort arbejde i det. Jeg kan kun sige rosende ord om kuldet, deres omgivelser og i det hele taget opdrættet. Flot arbejde.

Alina - Anne Bergsted

Alina 7 uger

Resultat af hvalpetest:

Hun er en meget mild og blid tæve med et roligt væsen. Hun er meget social og kærlig – hun vil gerne have støtte i flere situationer uden at være bange. Hun er signalfølsom tæve, som ikke skal have for store udfordringer træningsmæssigt og hun skal have tid til, at blive tryg. Hun er god til, at bruge TP i de øvelser hun har brug for – hun skal ikke ynkes blot støttes. Hun vil passe fint i et roligt hjem hvor hun bliver aktiveret og trænet i takt med hun bliver tryg ved de nye omgivelser og situationer. Hun vil egne sig rigtig fint til familiehund, træningshund, besøgs/socialhund eller jagt/markprøve hos den fører som forstår, at udnytte hendes potentiale i hendes tempo.

Muskulær gennemgang. Alt ok

 • Sort tæve, Alina 1 døgn gammel

 • Alina en uge gammel

 • Alina 5 uger gammel

 • Nova (Alina) 2017

 • Nova (Alina) 2017

Atilla - Jan Baand

Atilla 7 uger

Resultat af hvalpetest:

En frisk tæve med god energi og ben i næsen. Hun tester helt klassisk for racen og har styr på nye situationer. Hun kan placeres i de fleste hjem hvor træning og aktivering er en naturlig del af hverdagen. Hun egner sig godt til jagt, markprøve, spor og andre former for hundesport. Hun er en helt ukompliceret tæve, som bliver rigtig spændende at træne med.

Muskulær gennemgang: Gastrocnemius HB en anelse spændt – løsnes fint (lægmuskel let spændt højre bagben)

 • Sort tæve, Atilla 1 døgn gammel

 • Atilla en uge gammel

 • Atilla 5 uger gammel

Azira - Steen Kähler

Azira 7 uger

Resultat af hvalpetest:

Hun er en rolig og sindig tæve, som tænker sig om inden hun starter på enkelte opgaver. Hun starter lidt forsigtigt og arbejder sig fint igennem testen og tester klassisk for racen, dog med stor naturlig forsigtighed i nogle situationer dog afventende og ikke utryg. Hun kan placeres i de fleste hjem og vil trives med mindre træning end andre af hvalpene i kuldet. Hun er ”klassens pæne pige” men vil gerne være social og hun vil gerne samarbejde. Hun vil egne sig fint som jagthunde eller til markprøve, lydighed eller anden form for hundesport. Hun vil være en rigtig fin hund til førsteganghvalpejere.

Muskulær gennemgang. Alt ok

 • Sort tæve, Azira 1 døgn gammel

 • Azira en uge gammel

 • Azira 5 uger gammel

Zira (Azira) 20 måneder

Amir - Kasper Bach

Amir 7 uger

Resultat af hvalpetest:

Han er en helt ukompliceret han hvalp som tester helt klassisk for racen. Han vil passe ind i de fleste hjem hvor træning og aktivering er en del af dagligdagen. Han vil egne sig godt til flere former for hundesport som jagt, markprøver, spor og servicehundeopgave mv. Han er kærlig og social og kan blive en rigtig god træningshund.

Muskulær gennemgang: Alt ok

 • Sort han, Amir 1 døgn gammel

 • Amir en uge gammel

 • Amir 5 uger gammel

Anina - Sonny Liston

Anina 7 uger

Resultat af hvelpetest:

En fin og feminen tæve med et blidt og sindigt væsen. Hun starter en smule forsigtig ud, men udvikler sig fint i testen. Hun er rigtig fornuftig og tackler opgaverne med omtanke og i det tempo hun er klar til. Hun viser stor naturlig forsigtighed men på ingen måder utryghed. Hun er kærlig og social og kan blive en rigtig fin træningshund og egner sig til flere former for hundesport fx jagt, markprøver, lydighed. Hun tester fint og klassisk for racen men overvejer enkelte opgaver inden hun går i gang. Hun er ukompliceret og kan placeres i de fleste hjem. Hun vil være rigtig fin til førstegangshvalpeejere.

Muskulær gennemgang: Lille spænding distalt Triceps longhead HF løsnes fint. Forbensmuskulatur

 • Sort tæve, Anina 1 døgn gammel

 • Anina en uge gammel

 • Anina 5 uger gammel

Amarni - "Huxi" - Fam. Elmegaard

Amarni "Huxi" 7 uger

Resultat af hvalpetest:

Han er en relativ ukompliceret han hvalp, som dog har ben i næsen og noget selvstændighed. Han tester rigtig fint og kan placeres i de fleste hjem. Han vil egne sig fint til jagt, markprøve, servicehund eller anden former for hundesport fx spor. Jeg vil anbefale, at der er fokus på gode belønninger, som for hunden er værd at samarbejde for fx aflevering.

Muskulær gennemgang: alt ok

 • Sort han, Amarni 1 døgn gammel

 • Amarni en uge gammel

 • Amarni 5 uger gammel

Huri (Amarni) 15 måneder

Apollo - Nana Christensen

Apollo 7 uger

Resultat af hvalpetest:

Han er blid hanhvalp med et roligt væsen. Han sender ofter dæmpende signaler når han kontakter TP. Der skal dog tages højde for, at han er lidt træt – men han tester generelt rigtig fint og klassisk for racen, dog med en lille tilbøjelighed til forsigtighed. Han skal blot have tid til øvelserne og tid i nye situationer til, at blive helt klar. Han er en rigtig sød dreng, som meget gerne vil være social og samarbejde. Han er en rigtig fornuftig hvalp, som bør placeres i et hjem uden helt små børn og hvor der er forståelse for, at han skal have tid, ro og ikke presses træningsmæssigt. Han vil egne sig fint som familiehund, som gerne vil træne uden forventninger til resultater som mål.

Muskulær gennemgang: En anelse spændt proximalt i semitendinosus og semimembranosus. Det løsnes fint. Bagbensmuskulatur højre bagben.

 • Sort han, Apollo 1 døgn gammel

 • Apollo en uge gammel

 • Apollo 5 uger gammel

Azumi - Fam. Kjær

Azumi 7 uger

Resultat af hvalpetest:

Han er en sød og blid han hvalp med stor naturlig forsigtighed i nogle situationer andre gange vinder nysgerrigheden. Han er fornuftig og tester generalt rigtig fint og klassisk for racen, men med lidt tilbøjlighed til at være forsigtig. Han vil gerne samarbejde og vil meget gerne være social. Han vil passe i de fleste hjem, hvor aktivering og træning er en del af dagligdagen, dog uden at der er pres på træningen. Han vil egne sig fint til forskellige former for hundesport som jagt, markprøver, lydighed. Der bør være forståelse for, at han i nogle situationer behøver lidt tid og tæt håndtering skal ske i hans tempo. Når han er tryg, så er han en rigtig fin og tillidsfuld hvalp med fine kvaliteter.

Muskulær gennemgang: Venstre og højre bagbensmuskulatur ( VB Gastrocnemius, semimembranosus + semitendinosus let spændt. HB proximalt semitendinosus. Løsnes fin – ok)

 • Sort han, Azumi 1 døgn gammel

 • Azumi en uge gammel

 • Azumi 5 uger gammel

Ajo - bliver hos mig

Ajo 7 uger

Resultat af hvalpetest:

En tæve med stor energi, vilje og ben i næsen. Hun har gå på mod men vil også gerne samarbejde – hun går hårdt til opgaverne hele testen igennem – dog uden at stresse og overtænde. Hun vil gerne være social og er også en kærlig tæve. Hun er ukompliceret men bør placeres i et hjem hvor træning og aktivering er en naturlig del af dagligdagen. Hun har rigtig meget at byde på og kan være en mundfuld for den helt ”grønne” fører – en mere erfaren føre kan anbefales. Hun vil egne sig meget fint til jagt og markprøve og har et fint potentiale som god træningshund. Hun bliver rigtig spændende at følge i fremtiden.

Muskulær gennemgang: Alt ok

 • Sort tæve, Ajo 1 døgn gammel

 • Ajo en uge gammel

 • Ajo 5 uger gammel

+ Et minde om den sort han, Amigo